Top Navigation Example

Some content..


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Πέμπτη, 24.02.2022 Αμφιθέατρο Σχολείου - Διαδικτυακή συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη

 

Την Πέμπτη 24.02.2022 το σχολείο μας είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει για 1 ώρα διαδικτυακά τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δ. Παπαδημούλη. Ο κ. Παπαδημούλης απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων - ανησυχιών των μαθητών/τριών μας που μετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", όπως για την εκτίμησή του  σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και πώς αυτή θα επηρεάσει ενεργειακά τη χώρα μας, για τη θέση της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τις δράσεις του Ευρωκοινοβουλίου σε θέματα ισότητας των δύο φύλων και διαφορετικότητας. Οι μαθητές/τριές μας ανέπτυξαν γόνιμο προβληματισμό για τα θέματα αυτά, αλλά εν τέλει ενίσχυσαν σίγουρα την πίστη τους στις ευρωπαϊκές αξίες και στην ευρωπαϊκή τους ταυτότητα. Στη συζήτηση συμμετείχε, διαδικτυακά πάντα, με ομάδα μαθητών/τριών και το 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών, μέλος επίσης του Προγράμματος “Σχολεία-Πρέσβεις του ΕΚ”. Ο κ.Παπαδημουλης επαίνεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο σχολείων για τις  ιδιαίτερα εύστοχες ερωτήσεις τους!  

Την όλη εκδήλωση παρακολούθησαν ως θεατές (εξ αποστάσεως), 59 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων 10 σχολεία από όλη την Ελλάδα και πολλοί γονείς μαθητών/τριών μας. Δια ζώσης παρακολούθησαν την εκδήλωση με τον κο Παπαδημούλη 7 καθηγητές και  περίπου 55 μαθητές. 


Για να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή συνάντηση πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου